Sarah brinner för jämlikhet

Möt Sarah Sallami, Botkyrkas tyngsta 21-åring. Ung blivande entreprenör med otrolig drivkraft och en vilja av stål.

Sarah brinner för jämlikhet

Möt Sarah Sallami, Botkyrkas tyngsta 21-åring. Ung blivande entreprenör med otrolig drivkraft och en vilja av stål.

”Jag gick mitt första program i The Good Talents år 2016, Botkyrka Talents. Sen sökte jag också till Business Talents 2021 och fick en plats! Det första jag tänker på när jag hör The Good Talents är ”möjliggörare” och ”dörröppnare”. The Good Talents öppnar dörrar på många olika sätt för att hjälpa unga att fortsätta hitta sitt kall. Man ställer frågor som: Vad gör jag? Varför gör jag det här? Hur vill jag göra det här?

Från programmen har jag tagit med mig otroligt mycket. Jag har levt och andats det jag lärt mig, det är något som jag har kvar i min mentalitet. Det var ju första gången jag rent överhuvudtaget hade hört om orden socialt entreprenörskap, hållbarhet och samhällsförändring, det blev ett wake up call när jag var 16, att det här är något jag ska hålla på med. The Good Talents lärde mig saker som skolan aldrig lärt mig. Det gjorde att jag älskade det, jag ville aldrig att det skulle ta slut. Det var så kul att va på en plats där jag för en gångs skull kunde göra bra ifrån mig, för det fick jag inte i skolan.

Alla mina sociala kompetenser som jag sitter på har jag tagit med mig från The Good Talents. Det ledde till att jag hängde kvar och fick va med på fler program och utbildningar, och jag är fortfarande kvar i nätverket. Jag fick följa med på olika möten och representera organisationen, jag fick även jobba på The Good Talents som praktikant. Sen började jag jobba på hemtjänsten och tog med mig mycket av The Good Talents mindset när jag jobbade med människorna där.

Jag brinner för att människor ska ha det dom behöver, utifrån deras behov. Att människor ska få det stödet de behöver och inte bara samma stöd för allihopa. Jag brinner verkligen för att det ska vara jämlikt!”